Tříčlenné české studio Silver Eye se chystá brzy pro počítače vydat svou božskou roguelite strategii Gods Against Machines. Ve hře využijete sílu bohů, abyste zachránili svět před invazí mimozemských strojů.

V Silver Eye se inspirovali u starých klasik, jako je Populous, a známou hratelnost obohatili o prvky z nedávných hitů, jako je Slay The Spire. Výsledkem je na pohled lákavá strategie, v níž využijete sílu bohů a přírodních živlů, abyste zastavili stroje dříve, než nenapravitelně zničí svět.

„Postupujte přes stále silnější nepřátelské základny, dokud se nepostavíte jejich hlavnímu městu a neukončíte invazi jednou provždy. Pokaždé, když úspěšně vyčistíte některou oblast svého světa, získáte mocné odměny – nová kouzla, schopnosti, požehnání nebo pasivní bonusy. Čím méně zkázy region utrpěl, tím více odměn získáte,“ uvádějí vývojáři. Regiony bude možné přeskočit a zaútočit hlouběji v nepřátelském území. Tím budete mít šanci ukončit válku dříve a zároveň získat více odměn.

Na výběr budou různí bohové s odlišnými schopnostmi. Je tady bůh ohně Azzinoth se zaměřením na hrubou sílu (meteorická bouře a sopečné výbuchy), bohyně vody Nadea, jež je více spjata s přírodou a určena pro taktické hráče, bůh země Urus s možností přivolat na pomoc mohutné zemní obry nebo duchy zvířecí říše a záludná bohyně větru Zafira. Ta si dokáže vypůjčit sílu ostatních bohů a mj. ovládnout nepřátele a kouzlit tam, kde ostatní nemohou.

„Pokaždé, když se narodíte, žijete v novém světě. Budete čelit různým nepřátelům v různých prostředích, která nabízejí různé množství a kvalitu odměn. Správná rovnováha mezi rizikem a odměnou je tím nejlepším receptem na úspěch,“ dodávají autoři a připomínají nutnost zachránit krystaly, které vystupují ze země. Krystaly dávají manu a schopnost vyvolávat stavby nebo duchy.

Gods Against Machines má vyjít už brzy (přesné datum bude oznámeno) pro PC prostřednictvím Steamu. Chybět nebudou české titulky.

Ukázka z hraní