První, co nás zaujme na Empire of the Ants, je realistická grafika. Vypadá to, že vývojáři dokážou technologie a možnosti Unreal Enginu 5 řádně využít a chtějí přinést propracovanou strategii se zajímavým příběhem.

Oproti mravenční real-time strategii Empires of the Undergrowth a survival akci Grounded je tahle nacházející hra v mnoha směrem jiná. Zatím se nezdá, že by nabídla zběsilé bitvy. Místo nich vsadí na strhující dobrodružství a taktické bitvy při obraně kolonie mravenců.

Stanete se mravenčím spasitelem známým jako 103 683. Vaším úkolem je vést kolonii a najít jí nový domov. Své mravence musíte chránit, zajistit jim prosperitu a při cestě dobývat nová území. To vše a mnohem více se odehraje v průběhu různých ročních období ve francouzském fotorealistickém lese. Ten bude možné prozkoumat a důležité bude spojenectví s místní divokou přírodou, abyste vyšli vítězně z mnoha výzev. Naštěstí potkáte i přátelské tvory. S nimi bude nutné tvořit aliance.

Obtížnost se bude postupně zvyšovat. Nováčky naučí základy tutoriál, zatímco veteráni ocení možnost přizpůsobit si zážitek a využívat pokročilé strategie a bojové dovednosti. V upoutávce vidíme boj s kudlankou nábožnou i spolupráci s brouky.

Společnost Microids už v roce 2001 vydala real-time strategii se stejným názvem. Ta dopadla průměrně. Každopádně, Empire of the Ants si zahrajeme v roce 2024 na PC a konzolích. Vývojáři ze studia Tower Five se inspirovali sci-fi románem Les Fourmis (Mravenci) od Bernarda Werbera z roku 1991, který vypráví paralelní příběh lidí v Paříži a mravenčí kolonie sídlící v nedalekém parku – obě se potýkají s vlastními záhadami a problémy. Na Říši mravenců navázal Werber v roce 1992 knihou Den mravenců a v roce 1996 Revolucí mravenců.

Studio Tower Five loni zachraňovalo zpackaný remake střílečky XIII. Předtím vytvořilo Lornsword Winter Chronicle (smíšené uživatelské recenze na Steamu) a podílelo se na adventuře Agatha Christie - The ABC Murders. Nic velkého tedy tihle tvůrci za sebou nemají. Tak doufejme, že se nás teď jen nesnaží nalákat na pozlátko v podobě grafiky.