Tak to nakonec vyšlo. Včera, 27. 9. 2023, začala nová éra legendárního CSka. Společnost Valve na Steamu pro všechny hráče odemkla Counter-Strike 2. Jde o bezplatný upgrade hry CS:GO vytvořený na enginu Source 2. Díky tomu přináší lepší grafický zážitek a vylepšené nástroje pro komunitní tvůrce.

Valve mluví o realistickém vykreslování s fyzikálními základy a láká na prvotřídní online funkce. „Shrnuto a podtrženo, připravte se na největší technologický skok v historii populární série,“ dodává.

Kromě klasické týmové hratelnosti známé od roku 1999 přináší Counter-Strike 2 aktualizovaný mód Premier a zbrusu nový rating CS. Dále globální a regionální žebříčky, vylepšené a přepracované mapy, dynamické dýmovnice prohlubující taktické možnosti, systém obnovování informací nezávislý na tickratu a modernizované vizuální efekty a zvuky. Hráče také potěší, že součástí jsou všechny předměty z CS:GO.

Pokud si chcete Counter-Strike 2 zahrát, měli byste splňovat alespoň minimální systémové požadavky. Ty jsou Windows 10, procesor Intel Core i5 750 se 4 hardwarovými vlákny, 8 GB RAM, grafická karta s 1 GB VRAM a kompatibilní s DirectX 11 a Pixel Shader 5.0 a 85 GB volného místa na disku.