Studio Zima software dnes odpoledne odstartovalo kampaň s cílem vybrat peníze na zbrusu nový díl Poldy. Vývojáři mají v plánu ponechat ručně malovanou grafiku od Karla Kopice a použít stylizované renderované postavičky. V současné době mají na ukázky připravena dvě nová pozadí (níže).

Polda 8 bude posledním dílem, ve kterém vystupuje Pankrác, skvěle nadabovaný Luďkem Sobotou. „Luďka Sobotu již bohužel dabing hodně vyčerpává, a protože nahrazení hlasu Pankráce, nebo imitace jeho hlasu, nám přijde vůči mistrovi velice nedůstojná, rozhodli jsme se, že Polda 8 bude vlastně takové rozloučení s postavou Pankráce,“ vysvětlil autor hry.

O čem nový Polda bude? „Aktuálně bychom chtěli opustit svět celebrit a dát zase klasickou adventurní pátračku. Pankrác bude na začátku hry unesen ze své rodné vesničky v Lupanech a hledat se ho vydá naše Monika z předchozího dílu, spolu se zbrusu novou postavou, prozrazuje. Hrát se bude za tři postavy a opět budeme používat cestování časem. Díky tomu se podíváme do několika koutů naší historie.“

„Chtěli bychom hru opět okořenit několika akčními mezihrami. Pokud jde o herní dobu, rádi bychom se dostali na zhruba stejnou hrací dobu, která byla u Poldy 7, tedy nějakých 12 hodin. Na dabing postav samozřejmě počítáme opět se známými osobnostmi českého showbussinesu, tak aby hra měla dabing opravdu na nejvyšší možné úrovni,“ uvádějí dále.

Pokud vše půjde dobře, tak by Polda 8 mohl být dokončen na konci roku 2026, takže by to mohl být případně dárek pod stromeček ve verzích Windows a MacOS. Nejprve je ale potřeba vybrat 1 088 888 Kč na Hithitu. Verze pro Android a iOS budou následovat zhruba s ročním zpožděním.

„Pokud se nám podaří vybrat částku 1 088 888 Kč, Polda 8 spatří světlo světa a vy se budete moci vydat společně s Pankrácem na cestu a vyřešit další záhadný případ. Za tuto částku budeme schopní celou hru vyrobit a nadabovat,“ dočteme se v kampani.

Připraven je první milník. Když se vybere 1 288 888 Kč, tak bude vytvořena malá adventura o zhruba 5-7 pozadích. Zaměří se na to, co se stalo s Pankrácem poté, co se usídlil v Egyptě. Bude to takové malé ohlédnutí za tím, co se stalo mezi Poldou 5 a Poldou 6. Jak se Pankrác, coby staroegyptský faraon, vrátil zpátky do našich časů.

„Rozhodli jsme se právě pro tento příběh, jelikož víme, že Vás, naše drahé fanoušky, tato otázka nejvíce trápí a dost často se nás na to ptáte. Chtěli jsme Vám tedy udělat radost a poodkrýt tajemství, které Pankrác skrývá. Je hodně temné, ale i tak bychom Vám ho chtěli prozradit. Tento dodatek bychom chtěli vydat jako první, ještě před vydáním samotného Poldy 8,“ dodávají.

Dříve se fanoušci Poldy složili na vývoj Poldy 7 a remasteru Poldy 2.