Do fáze beta testování vstoupila nová aktualizace systému konzole PlayStation 5. Díky tomu jsme se dozvěděli, jaké novinky v nadcházejících týdnech budou mít všichni hráči po celém světě k dispozici.

Sony se u aktualizace zaměřila na zvýšení hlasitosti reproduktorů bezdrátových ovladačů DualSense a DualSense Edge. Zvuk má být čistší a tím se má zvýšit zážitek z hraní, protože lépe uslyšíte zvuky ze hry nebo z chatu. Samozřejmě u her, které této možnosti využívají. Současně ale společnost upozorňuje, že po nainstalování aktualizace vám může připadat zvuk z ovladače příliš hlasitý. Ztlumit ho bude možné v nastavení.

U DualSense ještě zůstaneme. Sony využívá umělou inteligenci pro potlačení hluku a šumu na pozadí, ať už je to stisknutí tlačítka, zvuky ze hry vycházející z TV nebo konverzace v okolí hráče. Nový modul umělé inteligence má tyto nežádoucí zvuky redukovat, aby je mikrofon nepustil dál.

Jako další je tady vylepšené sdílení obrazovky. Funkce Share Screen nově umožní divákům pohybovat kurzory, kreslit čáry nebo vybírat emoji. To vše uvidí pochopitelně hostitel. Takto mu ostatní mohou pomoct například s vyřešením hádanky, porazit bosse nebo něco najít. Pokud máte kamaráda, který by této funkce zneužíval, tak ji bude možné vypnout.

Poslední představenou novinkou v této betě firmwaru je ovládání jasu kontrolky napájení PS5. Na výběr jsou tři možnosti: tlumený, střední a jasný (výchozí). Bohužel možnost pro vypnutí chybí. Od září minulého roku je alespoň možné vypnout pípnutí při zapnutí konzole.