Po roce a dvou měsících se Bus Simulator 18 z počítačů stěhuje na konzole. Společnost Astragon na PlayStation 4 a Xbox One vydala svůj autobusový simulátor a umožnila konzolistům stát se řidičem autobusu v rozlehlém a volně průjezdném městě. Připraveno je 8 licencovaných městských autobusů značek Mercedes-Benz, Setra, Man a Iveco. Své pasažéry musíte přepracovat bezpečně a na čas, a to v režimu pro jednoho hráče nebo v multiplayeru až pro čtyři hráče. Navíc dle našich informací by obě verze měly obsahovat české titulky stejně jako na PC.

Mapa Bus Simulatoru je velká přibližně 15 čtverečních kilometrů a nabízí 12 autentických městských obvodů. Vývojáři ze studia Stillalive tvrdí, že jejich titul je určen pro nováčky i profesionály. Hrát totiž můžete ve zjednodušeném nebo realistickém módu a užít si i rozličné povětrnostní podmínky a den a noc.

V Bus Simulatoru ale nejde pouze o to přepravit bezpečně a na čas cestující z jednoho místa na druhé. Během cesty budete muset řešit různé události, například černé pasažéry či hlasitou hudbu teenagerů. K tomu všemu jsou připraveny náročné dopravní situace - autobusové zastávky na špatně dostupných místech, dlouhé cesty, výmoly, dopravní zácpy a nehody.

Cena Bus Simulatoru u PS4 je 999 Kč a u Xboxu One potom 1149 Kč.

Pokud vás Bus Simulator zaujal, podívejte se na recenzi PC verze: