Bojovka Killer Instinct oslavila své 10. výročí a její tvůrci při této příležitosti oznámili výraznou změnu. Tou je, že titul částečně přechází na model free-to-play. Základní hra tedy bude k dispozici zdarma úplně všem hráčům na PC a konzolích Xbox One a Xbox Series X/S.

Háček je v tom, že ona bezplatná základní verze Killer Instinct obsahuje pouze jednoho bojovníka, který se mění každý týden. V rámci Anniversary Edice, která dostala oficiální cenu 29,99 dolaru (v přepočtu 670 Kč), hráči dostanou přístup ke všem 29 bojovníkům a veškerému prémiovému obsahu včetně dvojitého VIP násobiče zkušeností nebo svátečních kosmetických předmětů.

Pokud jste si Killer Instinct v minulosti zakoupili, pochopitelně vás čeká bezplatný přechod na placenou Anniversary Edici. Konzolová/počítačová Definitive edice a verze dostupná prostřednictvím Steamu totiž zanikají. Zkrátka a dobře: pokud jste si cokoliv pořídili, budete k tomu mít bez dodatečných poplatků přístup nadále.

Jakmile se z Killer Instinct částečně stane free-to-play hra, noví hráči, kteří si titul přidají do knihovny, budou mít přístup k singleplayerovému i hodnocenému režimu. Stejně tak jim bude povoleno založit lokální lobby.

„Rád bych vám, naší komunitě, poděkoval jménem všech, kteří kdy pracovali na Killer Instinct, za deset úžasných let. Vaše podpora nám umožnila udržet hru v chodu a my jsme hrdí na to, že vám v den desátého výročí hry můžeme poskytnout aktualizaci, která, jak doufáme, nadchne nové i staré fanoušky,“ napsal v blogovém příspěvku James Goddard, vedoucí týmu stojícího za hrou.

Definitivní edice hry je součástí Game Passu.