V rámci posledního Nintendo Direct došlo k oznámení Yakuza Kiwami na Nintendo Switch. Remake prvního dílu japonské série gangsterek si budeme moci zahrát 24. října, tedy v ten samý den, kdy na Prime Video vychází seriál Like a Dragon: Yakuza. Právě z příběhu první Yakuzy bude seriál vycházet.

Yakuza Kiwami vyšla původně v Japonsku v roce 2016 na PlayStation 3 a 4. Navazuje na velmi úspěšný prequel Yakuza Zero, vizuálně a technologicky jde prakticky o stejné hry, i hratelnost se dočkala velmi mála změn. Fanoušci se tedy ozývají, proč nedošlo i k oznámení portu Zero, popřípadě proč se nezačalo právě jím, protože šlo o úspěšnější hru. Na vině je pravděpodobně snaha propagovat zmíněný seriál.

Ve hře se hráč chopí role Kiryu Kazumy, který se po deseti letech vrací z vězení, kde byl trestán za zločin, který nespáchal. Zjišťuje, že jeho domovské město Kamurocho se za jeho nepřítomnosti radikálně změnilo.

Kromě napínavého příběhu a množství zábavných miniher a vedlejších úkolů, kterými se série proslavila, se můžete těšit i na návykový soubojový systém. V něm budete volně přepínat hned mezi čtyřmi bojovými styly. Některé jsou rychlejší, další dávají větší poškození a jiné například více upřednostňují použití různých předmětů coby provizorních zbraní. Nepřátelé tak můžete rozdrtit dopravním kuželem, nebo třeba i bicyklem.

Po devatenácti letech existence jde o první díl série Yakuza, nyní známé jako Like a Dragon, který vychází na konzole od Nintenda. Pro zajímavost ale jen doplním, že Kiryu Kazuma se už jednou objevil na Nintendu 3DS, a to v rámci crossoveru Project X Zone 2. V taktickém RPG, které spojilo herní série od Segy, Capcomu a Bandai Namco. Kromě Kiryu Kazumy do hry zavítal i Goro Majima, jedna z hlavních vedlejších postav série, a objevily se tam i mnohé lokace z Like a Dragon.

Tento podzim o Like a Dragon ještě uslyšíme. Kromě premiéry šestidílného seriálu od Amazonu, můžeme vyhlížet Tokyo Game Show 2024 v září, kdy dojde k oznámení nového titulu od studia Ryu Ga Gotoku. Mohlo by jít právě o nový díl série.