Microsoft se zaměřuje na budoucnost, fanouškům slibuje, že rok 2021 bude lepší než ten předešlý. Než se tak ale stane, máme tady od americké společnosti speciální video, které připomíná nejdůležitější události posledních měsíců. Uvidíte nejrůznější hry i služby, zejména potom Xbox Game Pass a xCloud.

Nejdůležitějším okamžikem pro Microsoft bylo vydání nové generace konzolí. Konzole Xbox Series X a Xbox Series S vykoukly na svět v listopadu/novembri. Ještě předtím ale vyšel ambiciózní Microsoft Flight Simulator a oznámen byl vývoj úplně nového Fable.

Rok 2021 má být z pohledu Microsoftu lepším rokem než ten minulý. Společnost se nadále hodlá soustředit na hry a komunitu, která hraje nejen na konzolích Xbox, ale také na počítačích, mobilech a tabletech. Očekávat můžeme další rozšíření katalogu her v Xbox Game Passu a dokončení akvizice ZeniMaxu s Bethesdou.

Právě Bethesda má podle Phila Spencera hrát důležitou roli v budoucnosti Microsoftu. Šéf Xboxu se nemůže dočkat, až začnou pracovat jako jedna firma. Už nyní je neuvěřitelně nadšen ze Starfieldu a dalších her, které nebyly oznámeny. Bethesdu považuje za důležitý přírůstek do first-party studií Microsoftu. Stále ale nikdo pořádně neodpověděl na to, zda budoucí hry od Bethesdy budou vycházet na konzole PlayStation.

Ještě zpět k Xbox Game Passu. V posledních týdnech se spekuluje, že předplatné rozšíří Uplay+. Šlo by o spojení dvou služeb stejně jako v případě katalogu EA Play. Zvěsti potvrzuje i Jez Corden z Windows Central.

Pokud se spekuluce ukážou jako pravdivé, tak pro Xbox Game Pass to bude obrovská expanze. Uplay+ na PC funguje jako předplatné, které odemyká přístup ke všem hrám Ubisoftu v nejlepší možné edici, tedy včetně dodatečných balíčků a Season Passů.

Přečtěte si také: Microsoft je hodně zaměřen na hraní, prozradil výkonný ředitel Satya Nadella