Zeštíhlování herní divize Microsoftu pokračuje. Po uzavření studií Tango Gameworks (autoři Hi-Fi Rush), Arkane Austin (Redfall), Roundhouse Games (pomáhali s The Elder Scrolls Online) a Alpha Dog Studios (Mighty DOOM) dochází v Xboxu k dalšímu propouštění.

Na začátku tohoto týdne a v těchto hodinách má nespecifikovaný počet zaměstnanců Microsoft Gaming dostávat výpovědi, tvrdí to novinář Tom Warren ze serveru The Verge.

Warren na sociální síti X reagoval na oznámení Jessabirdy (jak si na X říká), jejíž pozice v Xboxu byla zrušena. Podle Warrena se měla Jesse o vyhazovu dozvědět v době své dovolené.

V současné době nevíme, kolika lidí se nová vlna propouštění v Xboxu týká. V rámci předešlé velké vlny přišlo o práci přibližně 1900 lidí, mj. z Xbox Game Studios, Bethesdy i Activisionu Blizzard. Později jsme byli neoficiálními zdroji upozorňováni, že tím to nekončí.

„Uzavření jakéhokoli týmu je těžké pro jednotlivce i tým,“ řekl po předešlém propouštění Phil Spencer, šéf Microsoft Gaming, s tím, že se k záležitosti nevyjádřil dříve z pádného důvodu: soustředil se na tyto týmy a jejich zaměstnance.

„Je to samozřejmě rozhodnutí, které je pro ně velmi bolestivé, a já se chci prostřednictvím odstupného a dalších věcí ujistit, že pro jednotlivce v týmu děláme správnou věc. Není to o mém PR, není to o PR Xboxu. Jde o ty týmy,“ dodal.