Před měsícem fanoušci Xboxu byli nemile překvapeni oznámením o uzavření studií Tango Gameworks, Arkane Austin, Roundhouse Games a Alpha Dog Studios. Hráči nechápali zejména zavření japonské studio, které vytvořilo velice dobře přijatou rytmickou akci Hi-Fi Rush, a dožadovali se vysvětlení od Phila Spencera. Vedoucí herní divize Microsoftu se konečně k záležitosti vyjádřil.

V rámci tohoto propouštění o práci mělo přijít přibližně 1 900 zaměstnanců. K záležitosti se vyjádřil Spencer pro americký server IGN, kde zdůraznil, že musí dělat těžká rozhodnutí, aby mohl vést dlouhodobě fungující společnost.

„Uzavření jakéhokoli týmu je těžké pro jednotlivce i tým,“ řekl na začátek Spencer s tím, že se k záležitosti nevyjádřil dříve z pádného důvodu: soustředil se na tyto týmy a jejich zaměstnance.

„Je to samozřejmě rozhodnutí, které je pro ně velmi bolestivé, a já se chci prostřednictvím odstupného a dalších věcí ujistit, že pro jednotlivce v týmu děláme správnou věc. Není to o mém PR, není to o PR Xboxu. Jde o ty týmy,“ dodal.

„Nakonec jsem stále dokola opakoval, že musíme vést udržitelnou společnost, která roste, a to znamená, že někdy musím dělat obtížná rozhodnutí, která upřímně řečeno nejsou rozhodnutími, která mám rád, ale jde o rozhodnutí, která někdo dělat musí.“

Na závěr rozhovoru Spencer slíbil, že půjdou vpřed a budou investovat do skvělých herních zážitků a prezentací jako byla Xbox Games Showcase 2024.