Microsoft to letos roztáčí. Od prezentace věnované hrám interních týmů uplynul pouze měsíc a už tady máme přídavek v podobě akce zaměřené na hry od jiných společností a vývojářů. Nahoře záznam doplněný o české titulky. Dole náš stručný přehled.

Xbox Partner Preview začal pěknou ukázkou ze zajímavé akční adventury Unknown 9: Awakening. Tady hrajete za Haroonu, zarytou hledačku pravdy (takzvanou Quaestor) s jedinečným spojením s jinou dimenzí známou jako Fold. Tato jiná rovina existence obsahuje mocnou energii a dávno ztracené znalosti, které by nás, pokud by se dostaly na světlo, mohly uvést do úžasné éry pokroku. Pokud se však tato zapomenutá moudrost dostane do nesprávných rukou, může vést k našemu nevyhnutelnému zániku.

Unknown 9: Awakening vyjde v létě letošního roku na Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 4, PlayStation 5 a PC.

Následovalo oznámení third-person stealth akce Sleight of Hand, kde proniknete do těžce zkoušeného, deštěm bičovaného města Tabu, kde rituální magie a prokleté artefakty odlišují lidi s mocí od těch bez ní. Chystá se pro Xbox Series X/S a Game Pass.

Konečně můžeme vidět, jak se bude hrát netradiční The Alters. Autoři Frostpunku se v nové hře zaměřují na alternativní verze hlavního hrdiny. Každá tato verze je utvářena různými životními cestami Jana. Což má zaručit emotivní sci-fi s jedinečnou kombinací dobrodružství, přežití a budování základny.

The Alters se chystají pro PC, Xbox Series X/S a PS5 na letošní rok. Plus budou v Game Passu.

Seznámit se můžeme s akčním dobrodružstvím Creatures of Ava, které je zaměřeno na záchranu tvorů. Takzvané Avy si můžeme ochočit, nejprve je ale nutné je pochopit, což přispěje k záchraně planety před infekcí, která pohlcuje život.

V Robloxu na vás od dnešního dne čeká Chucky...

Tak tohle bylo nečekané. Na prezentaci došlo k oznámení pokračování survival hororu The Sinking City. Ukrajinské studio Frogwares, které se proslavilo detektivkami se Sherlockem Holmesem, hodlá rozšířit svou značku a v roce 2025 nás zavést do 20. letech 20. století ve Spojených státech.

Hra byla potvrzena pro PC, Xbox Series X/S a PlayStation 5. Brzy bude spuštěn Kickstarter na podporu projektu.

Tohle mohlo být milé překvapení, ale zhatily ho japonské obchody. S.T.A.L.K.E.R. Legends of the Zone Trilogy vychází dnes ve verzích pro Xbox One a PlayStation 4. Hru spustíte také na Xboxu Series X/S a PS5.

Od italského studia Milestone (Ride, MotoGP, SKB, Hot Wheels Unleashed) si v letošním roce budeme moci zahrát Monster Jam Showdown.

Závěrečná kapitola hry Persona 3 Reload, epizoda Aigis - The Answer, dorazí v září/septembri 2024.

Jak bylo avizováno, tak se stalo. Na řadu se dostaly gameplay záběry z drsného akčního RPG The First Berserker: Khazan.

Seznámit se můžeme rovněž s hratelností Tales of Kenzera: ZAU. To je 2,5D akční plošinovka s estetikou připomínající sérii Trine. Vyjde 23. dubna/apríla na PC, Xbox Series X/S, PS5 a Switch.

Polské 11 bit studios stanovilo datum vydání Frostpunku 2. Ze všech sil se budeme snažit, aby naše kolonie přežila mrazivé podmínky od 25. července/júla na PC a v PC Game Passu. Předobjednávkou získáte na týden přístup do bety, která bude dostupná někdy v dubnu/apríli a nabídne sandbox režim.

Veřejná beta FINAL FANTASY XIV Online začne už 21. března/marce na Xboxu Series X/S.

Kunitsu-Gami: Path of the Goddess vyjde v letošním roce PC a konzole a bude v Game Passu.