Zajímavě vypadající akční RPG titul Phantom Blade Zero je oficiálně oznámen pouze pro PC a PlayStation 5. Dle všeho studio S-Game neuzavřelo žádnou dohodu se Sony, existuje tak šance vydání také na Xbox Series X/S. Fanoušky „zelené“ konzole však zarazilo údajné vyjádření jednoho z vývojářů. Ten měl podle brazilského webu Gameplayscasii na veletrhu ChinaJoy 2024 prohlásit, že Xbox nikdo nepotřebuje.

Později se však ukázalo, že dotyčný místo toho řekl, že o Xbox není takový zájem, reportuje Aroged.com. Právě z tohoto serveru čerpal brazilský Gameplayscasii, který prohlášení přeložil nešťastně a od něj se špatný překlad rozšířil de facto do celého světa a způsobil menší poprask. To donutilo studio reagovat.

Na sociálních sítích S-Game se objevila „omluva“. Rozhovor s nejmenovaným vývojářem neodráží hodnoty ani kulturu společnosti S-Game, kde věří, že jejich hra bude přístupná všem, vyloučena nebyla žádná platforma.

„Na vývoji a vydání hry usilovně pracujeme, abychom zajistili, že si naši hru bude moci při uvedení na trh i v budoucnu užít co nejvíce hráčů,“ dočteme se dále. Nové informace budou sdíleny koncem měsíce na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem. Před časem se však objevila zpráva o vydání až na podzim 2026.

Na ChinaJoy 2024 zazněla ještě jedna zajímavost. Sony vývojářům aktivně pomáhá propagovat hry v Číně i mimo ni. Přesto jim tato spolupráce neklade žádná omezení. Je pouze na nich, jaké platformy si vyberou pro vydání. S ohledem na menší počet prodaných kusů se tak nemůžeme divit, že pro mnohé vývojáře není Xbox prioritou a upřednostňují PlayStation. Například tvůrci Black Myth: WuKong odložili vydání na Xbox Series X/S z důvodu další optimalizace. Nechtěli však odložit vydání na PC a PS5.

Akční RPG titul Phantom Blade Zero se pochlubí hlubokým a temným výtvarným stylem, rychlými souboji a fiktivním světem, v němž se mísí čínská bojová umění a steampunk. Najdete zde čínské kung-fu, složité stroje připomínající steampunk, okultní umění a další zajímavé prvky.

Hrát budete za Soul (duši), elitního zabijáka sloužícího nepolapitelné, ale mocné organizaci známé jednoduše jako Řád. Soul je obviněn z vraždy patriarchy Řádu, při následné štvanici je těžce zraněn, a přestože mu život zachrání mystická léčitelka, provizorní lék vydrží jen 66 dní. Nyní musí bojovat proti mocným nepřátelům a nelidským obludám a zároveň pátrat po původci všeho dění, než mu vyprší čas.

Vše se odehraje v polootevřeném světě, který se skládá z několika velkých map plných rozmanitých, ručně vytvořených aktivit a všelijakých nepřátel. Při procházení si musíte dávat velký pozor. Tento svět vás bude neustále trestat a vy nikdy nesmíte polevit v ostražitosti.