Včera se objevila informace o záměru Microsoftu. Společně měla v plánu téměř zdvojnásobit cenu Xbox Live Gold. Po kritice hráčů se ale Microsoft vrací k původní ceně. K žádnému zdražení nedojde. Místo toho nebudou předplatné vyžadovat free-to-play tituly, stejně jako na PlayStationu 4 a PlayStationu 5.

Cena Xbox Live Gold se měla navýšit o jeden dolar (26 Kč v případě eura) za měsíc předplatného. V případě třech měsíců se měla cena zvýšit o pět dolarů (v případě eura bychom se bavili o navýšení o cca 130 Kč). Microsoft chtěl nechat původní cenu pouze u ročního a půlročního předplatného. Po silné kritice ze strany hráčů se společnost omluvila a oznámila, že s cenou hýbat nebude.

Přečtěte si také: Únorová nabídka her v rámci Xbox Live Gold přináší pět her

Xbox Live Gold si pro Českou republiku můžete koupit za 149 Kč na měsíc, 499 Kč na tři měsíce, 749 Kč na půl roku a 1499 Kč na rok.

Místo toho přichází dobrá zpráva. Microsoft ruší nutnost mít předplacené Xbox Live Gold pro free-to-play tituly na konzolích Xbox. K implementaci této změny dojde v nadcházejících měsících. U free-to-play titulů nevyžaduje předplatné ani Sony na konzolích PlayStation 4 a PlayStation 5.