Rok 2020 byl prostě jiný. Kvůli pandemii řada sektorů utrpěla, na herní průmysl to ale neplatí. Ještě v dubnu/apríli měl Xbox Game Pass deset milionů předplatitelů, do konce roku se pak číslo skoro zdvojnásobilo.

Microsoft se pochlubil pokračujícím příbytkem předplatitelů služby Xbox Game Pass, která nabízí množství her za měsíční poplatek. Koncem minulého roku službu odebíralo 18 milionů hráčů.

Přečtěte si také: Poslední dvě hry pro předplatitele Xbox Live Gold

Xboxu se v minulém roce zkrátka dařilo. Kromě nárůstu předplatitelů Xbox Game Pass totiž nová generace konzolí zažila podle Microsoftu „nejlepší start v historii“. Navíc pak vzrostl počet aktivních uživatelů Xbox Live na 100 milionů. Bohužel není jasné, kolik z nich má předplacený Xbox Live Gold.

Růstu asi nejvíce pomohlo rozšíření knihovny o zajímavé tituly a fakt, že kvůli koupi her na novou generaci konzolí se pořádně plácnete přes kapsu. Microsoft navíc pod svá křídla přejímá i herní studia, např. Bethesdu.

Příjem sektoru Microsoftu, do kterého Xbox spadá, zažil nárůst na 5,2 mld. dolarů. Za velkou část tohoto příjmu (asi 2 mld.) vděčí Microsoft prodejům titulů třetí strany.