Polská společnost The Farm 51 se rozhodla vrátit k plnému vývoji multiplayerové first-person střílečky World War 3. Tvůrci slibují spoustu novinek a vylepšení. Není pochyb o tom, že chtějí soupeřit s Battlefieldem.

World War 3 bylo oznámeno na začátku roce 2016. O hře pro 64 hráčů se mluvilo kladně, ale The Farm 51 projekt v předběžném přístupu zanedbali, nepřipravili žádné významné aktualizace a včas neopravili obrovské technické problémy a chyby. Toto zaváhání mělo za následek rychlou ztrátu hráčů a po necelých dvou letech byla hra stažena ze Steamu. Studio The Farm 51 se spojilo se společností My.Games (známou pro Armored Warfrace, Skyforge a Conqueror's Blade) a slíbilo razantní vylepšení World War 3.

Přečtěte si také: Chernobylite poodhaluje strašlivá muka hlavního hrdiny

Po roce ticha byl dnes zveřejněn pětiminutový trailer a s ním první podrobnosti o velkých změnách. Příznivci multiplayerových válečných stříleček se mají připravit na vylepšené mapy, u nichž tvůrci zachovají skutečnou geografii jednotlivých měst. V rámci globálního konfliktu se bude bojovat ve městech jako Moskva (Rusko), Poljarnyj (Rusko), Smolensk (Rusko), Berlín (Německo) nebo Varšava (Polsko).

The Farm 51 dále vnadí na nové pocity ze zbraní. S nimi jdou ruku v ruce nové animace a realističtější zpracování, včetně zvuků. Vývojáři rok pracovali na větším realismu a přepracování uživatelského rozhraní. Slibují také nové systémy pohybu, který mimo jiné umožní dvojitý sprint, a vozidel, včetně jejich vizuálního zničení.

Jako další jsou zmíněny změny v herních mechanismech a přidání nového vybavení (mj. nové typy granátů). Tady je vhodné vypíchnout nový systém batohu. Ten umožní upravovat vybavení za běhu, například přidávat nebo odebírat různé druhy zaměřovačů.

Změn je tolik, že by se World War 3 dalo považovat za úplně novou hru. Bohužel, v traileru není zmínka o tom, kdy můžeme nové World War 3 očekávat. Vzhledem k rozhodnutí přejít z placené hry na free-to-play zůstává nezodpovězena řada otázek ohledně monetizace.