Blizzard stále dokáže překvapit. Tým World of Warcraftu potichu pracoval na vlastní verzi battle royale, kterou spustil s vydáním čerstvého patche. Jmenuje se Plunderstorm a zve až 60 hráčů, aby sólo, nebo v doprovodu kamaráda, prohledávali mírně upravenou mapu Arathi Highlands, hledali kořist a stali se posledním pirátem, případně týmem. K tomu vám pomohou schopnosti, vylepšení a kouzla sloužící tady jako zbraně.

Oblast se postupem času zmenšuje a po krku vám jdou jiní hráči i umělá inteligence. Za své snažení budete získávat body, které vyměníte za kosmetické předměty, včetně mountů a domácích mazlíčků (mj. papouška). Vše je možné poté využít ve World of Warcraftu a Classic.

Plunderstorm je jako časově omezený režim od World of Warcraftu oddělen a vyžaduje vytvoření nové postavy. Nepotřebujete žádná rozšíření, nutností je ale předplatné WoW.

Komunita poukazuje na jednu zajímavost. Plunderstorm zní podobně jako zrušená magická battle royale akce Spellbreak od studia Proletaria, které Blizzard koupil v roce 2022 a přeřadil ho na World of Warcraft.