Klasické World of Warcraft se brzy rozroste o další přírůstek. Na serverech Classicu se objeví datadisk Burning Crusade, který hráčům umožní čelit řadě známých nepřátel. Vývojáři přinášejí podrobnosti o premiéře a předběžném přístupu.

World of Warcraft: Burning Crusade Classic vyjde 1. 6. letošního roku - u nás o půlnoci z prvního na druhého. Důležité je, že vydání expanze neznamená konec World of Warcraft Classic. Hráči budou mít na výběr, zda zůstanou na aktualizovaných serverech nebo přejdou na ty staré, kde bude pouze původní Classic.

Když se rozhodnete pro Burning Crusade Classic, čekají vás Blood Elves a Draenei jako hratelné rasy, létající mounti, zvýšení maximálního levelu na 70, arénové PvP souboje a rozšíření mapy o nové startovní zóny.

Všichni předplatitelé World of Warcraft Classic získají přístup do The Burning Crusade Classic bez dalších poplatků. Ti, kteří si přejí zůstat na původních serverech před rozšířením, se budou muset rozhodnout do 18. 5. Pokud někdo chce pokračovat v původním Classic a současně se pustit do dobrodružství v Burning Crusade Classic, tak jim Blizzard nabízí klonování postavy. Za 35 dolarů (745 Kč) si můžete naklonovat svého hrdinu a mít ho odděleně v obou hrách.

Od 18. 5. si hráči budou moci vytvořit novou postavu krvavého elfa a draeneiho a připravit se na vstup do nových zón.