Vývojáři ze studia The Astronauts představili svou hru Witchfire již před více jak rokem, od té doby však bylo novinek jen poskromnu. Tentokrát se tvůrci výborné detektivní hry The Vanishing of Ethan Carter objevují se zajímavou informací, která dostává hru znovu do centra dění. Vývojáři totiž vytvořili nové hratelné demo, které sklidilo v samotném studiu veliký úspěch. Autoři se tak rozhodli k další práci na tomto demu, aby jej dotvořili do téměř finální podoby, od které se pak bude odvíjet i zbytek hry. 

Předpokládáme však, že jen málo kdo z vás si pamatuje, o čem tahle čarodějnická first-person střílečka má být. Witchfire bude mít strukturu misí, kdy každý úkol bude na 10 až 15 minut. Čeká nás tak intenzivní a rychlá akce, která se odehrává v temném fantasy prostředí s nejrůznějšími nebezpečnými nepřáteli. V ukázce jsme mohli vidět i podivné, leč dobře pancéřované kostry. Hlavní prim ale budou hrát čarodějnice. Witchfire si zároveň drží pěknou a detailní grafiku, kterou jsme obdivovali již ve zmíněné adventuře The Vanishing of Ethan Carter. Hru si můžete připomenout i v dříve vydaných trailerech.

Vraťme se ale zpátky ke zmiňovanému demu. Toto demo možná sami nikdy neuvidíme, jelikož bylo vytvořeno vyloženě pro interní účely. Do této doby se totiž tým soustředil především na tvorbu nových mechanik a systémů do samotné hry. Čas, který tomu věnoval, však přinesl své ovoce a krátké demo, do kterého všechny své nápady vložil, slaví ve studiu obrovský úspěch. Hratelná ukázka, ze které pochází i záběry z tweetu, byla založena na opakovatelné 30sekundové smyčce. Další cíl vývojářů je zjistit, zdali se hratelnost dá prodloužit na delší časové úseky, které mají být základem celé hry. To s cílem, aby si hra udržela svoji zábavnost. 

Přečtěte si také: Rychlá střílečka Witchfire bude ideální na krátké hraní

Bohužel tyto informace sebou nepřinesly nový trailer, ani datum vydání. Musíme se tak spokojit s potvrzením toho, že se na hře stále pracuje a že se alespoň vývojářům zdá být zábavná. Witchfire bylo oznámeno pouze pro PC.