Fanoušci Harryho Pottera, kouzlení a Stardew Valley už dlouho mají v hledáčku zajímavě vypadající čarodějnický RPG titul Witchbrook. A pokud ne, tak po dnešních nových informacích a screenshotech si ho na seznam přidají.

Witchbrook připravuje původní vydavatel Stardew Valley. Hra je inspirována prostředím z knih Harryho Pottera a nabídne kouzelnickou školu ve stylu Bradavic. Čarodějnický výcvik bude probíhat v rušném přímořském městečku Mossport, kde naskočíte na koště a ponoříte se do světa plného zázraků a kouzel, objevíte dávno ztracená tajemství, kouzla a duchy, získáte přátele, najdete lásku a pomůžete ostatním žít jejich sny, zatímco budete společně cestovat a snažit se dostat k maturitě a dál.

Těšit se můžete na poutavý, leč poklidný příběh v relaxačním stylu jako u Stardew Valley. Užijete si rozvíjení kouzelnických schopností v hodinách, vaření silných lektvarů, závody na košťatech, sbírání podivných hub a mnoho dalšího.

Když už vám z toho půjde hlava kolem, můžete se zastavit a trávit čas fotografováním a zahradničením, stejně tak nakupovat, relaxovat v kavárnách a hledat zajímavé věci na sezónních trzích. Také můžete měnit svůj vzhled, ochutnat některou z místních olivových pochoutek nebo si zrekonstruovat útulnou lesní chaloupku.

Bohužel stále neznáme datum vydání. Witchbrook je ve vývoji pro PC a další, dosud nespecifikované platformy.