Free-to-play hra War Thunder, která se zaměřuje na tanky, letadla a námořnictvo, se ocitla pod palbou kritiky a negativních recenzí ze strany hráčů na platformě Steam, kvůli nedávným ekonomickým změnám ve hře. Vývojáři hry, společnost Gaijin, reagovali na rozhořčení komunity a oznámili revizi těchto změn a přípravu dalších úprav.

NEPOPULÁRNÍ ZMĚNY

Původní plán Gaijinu bylo zavést ekonomické změny ve hře, díky kterým by se hráčům výrazně ztížil postup ve hře bez placení reálnými penězi. Kvůli těmto změnám by bylo obtížnější získávat herní měnu Silver Lions (SL) pro nákup, modifikace a opravu poškozených vozidel, stejně jako Research Points (RP) pro výzkum nových jednotek a vozidel. Kromě toho bylo také zdůrazněno, že pro efektivní postup ve hře je téměř nezbytné nakupovat prémiovou měnu Golden Eagles za reálné peníze.

Tyto ekonomické změny vyvolaly v komunitě rozhořčení a rozčarování, zejména mezi hráči s více jak 2000 hodinami ve hře. Stížnosti se týkaly poklesu herní měny a výzkumných bodů, které již hráči získávají, a to i při používání prémiových účtů a vozidel. Tento trend, ve kterém se hra více zaměřuje na podporu nákupů za reálné peníze, narazil na odpor hráčské komunity, což se projevilo v masivním počtu negativních recenzí na Steamu.

Například hráč Apollo1641 se vyjádřil ve své recenzi: "Gaijin neustále přidává národy a vozidla a zároveň zvyšuje náklady na opravy a snižuje zisk RP/SL. K pohodlnému postupu už nestačí prémiový účet, nyní si musíte v každém národě koupit také prémiová vozidla."

HRÁČI ZATÍM MAJÍ VYHRÁNO

V reakci na nepříznivou zpětnou vazbu nakonec Gaijin zrušili plánované změny v ekonomice War Thunderu. Ve svém prohlášení uvedli, že pečlivě sledovali názory hráčů a rozumějí obavám komunity. Z tohoto důvodu se rozhodli nepokračovat s navrhovanými změnami a přepracovat plán tak, aby lépe vyhovoval potřebám hráčů.

Navzdory tomu nejbližší budoucnost ekonomiky War Thunderu zůstává nejistá. Společnost Gaijin avizuje plánovanou revizi ekonomiky ve hře v nadcházející letní aktualizaci. Základem této revize bude zohlednění názorů hráčů získaných prostřednictvím průzkumu, který je dostupný do 25. května 2023.

Reakce hráčské komunity byla silná a odrazila se nejen v negativních recenzích na Steamu, ale také v diskuzích na fórech a platformě Reddit. Gaijin se tedy rozhodli přehodnotit svůj přístup a upravit ekonomiku hry v souladu s očekáváními hráčů.

Ačkoli podrobnosti o konkrétních změnách v ekonomice War Thunderu nejsou zatím známé, vývojáři se snaží vyjít vstříc hráčské komunitě a revidovat své plány. Množství recenzí na Steamu ukázalo, že hráči jsou vášniví a angažovaní, a Gaijin berou jejich názory vážně. Nezbývá tedy nic jiného, než počkat a doufat, že příchozí změny budou hráčsky příznivé.