Když se zadaří, tak na Slovensku v budoucnu vzniknou dvě akční adventury s otevřeným světem ve stylu Grand Theft Auto. První s názvem Vivat Slovakia známe už delší dobu, odehrává se ve zmenšené verzi Bratislavy během divokých 90. let a atmosférou může připomínat úspěšnou českou Mafii. Teď se seznámíme s druhým projektem.

Svätý Martin je titul od Tomáše Králíka, který představuje svou hru odehrávající se ve slovenském městě Martin. Při práci používá nejmodernější Unreal Engine 5 a pokrok prezentuje v desetiminutovém gameplay videu.

Vidíme intriér domu s kuchyní, příjem zakázky z telefonu, chození po městě, jízdu ve vozidle, kde nechybí rádio s různými slovenskými skladbami, šplhání po plotě, výměnu zbraní, tiché zabíjení nožem, sledování cíle dalekohledem, odstřelování, přestřelku s policí a úprk nočním městem za deště. GTA od Rockstaru tenhle projekt rozhodně nezapře.

Svätý Martin vzniká v jednočlenném studiu Blind Rabbit a s ohledem na tohle všechno nevypadá špatně. Všimněte si zejména pěkně zpracovaných ulic a jedinečných budov, včetně obchodního řetězce.

Tomáš Králík si v Unreal Enginu 4 začal „hrát“ před více než třemi roky a přetvoření Martina do videoherní podoby mu trvalo dva roky. Při vytvoření mapy využívá satelitní data a vlastní fotografie jednotlivých ulic a domů.

Ještě trailer: