Společnost Amazon odložila svůj ambiciózní masivně multiplayerový RPG titul New World. Vyzyvatel World of Warcraftu si na svou slávu musí počkat. Původně bylo spuštění v plánu na 26. 5. tohoto roku, ale kvůli pandemii koronaviru se vývojáři rozhodli posunout vydání až na 25. 8. 2020. Přesunuta je také uzavřená beta, která by měla začít měsíc před vydáním hry.

K odkladu došlo z důvodu toho, že vývojáři z Amazon Game Studios musejí pracovat ze svých domovů a práce na dálku přinesla některé výzvy. Tvůrci se chtějí ujistit, že mají dostatek času na to, aby New World byl nejlepší hrou pro hráče. Aby titul dosáhl kvality, kterou si pro něj v Amazonu představují.

„Zdraví a bezpečí našeho týmu je naší prioritou. Doufáme, že pochopíte naše rozhodnutí chránit náš tým v těchto nejistých čase, zatímco zajistíme, že New World bude nejlepší možnou hrou,“ prohlásil generální manažer Scot Lane a poděkoval hráčům, který se účastní testování alfa verze.

FIKTIVNÍ SVĚT PLNÝ NEBEZPEČÍ A PVE INVAZE

New World zavede hráče do fiktivního světa, kde se stanou kolonisty. Budou prozkoumávat nové prostředí, ve kterém žijí nadpřirozené příšery. Hráči s nimi budou bojovat, a přitom hledat zdroje a budovat osady, které je budou chránit před příšerami a jinými kolonisty. Hráči mohou na obraně pevnosti spolupracovat. Zejména je to žádoucí během Invaze. Ty se budou konat každé čtyři dny a jde o PvE událost, při které si guvernér teritoria vybere až 10 hráčů a zbývajících 40 slotů bude vyplněno náhodnou skupinou hráčů. Společně budou bránit osady a snažit se zastavit hordy monster.

Invaze je rozdělena do několika fází. Příprava vyžaduje investici speciálních Battle Tokenů pro nákup munice, lektvarů a dalších zbraní. V druhé fázi dorazí monstra, která se budou snažit zničit bránu osady. Jak to dopadne, to už záleží na hráčích. Invaze bude určena pro hráče na úrovni 50.

New World je určen pro PC, dorazí skrz Steam a prodávat se bude ve dvou verzí: Standardní edice za 39,99€ a Deluxe edice za 49,99€.