Pokud nemáte na zbytek víkendu žádné velké plány, tak pro vás mám lákavou možnost. Na Steamu si můžete bezplatně vyzkoušet dvě zajímavé strategie. Když se vám budou líbit, tak si je poté můžete ve velké slevě koupit.

První strategie je velmi kladně hodnocená rozsáhlá středověká hra Crusader Kings III, která nabízí péči o království v manažerské části i velké boje. Nejprve si ale musíte vybrat královský či šlechtický rod z celé řady říší na mapě, která se táhne od Islandu po Indii, od polárního kruhu po Střední Afriku. Současně se nemusíte bát, je to sice takzvaná grand strategie, ale je menší než například Europa Universalis.

V Company of Heroes 3 se přesuneme na bojiště druhé světové války s autentickou taktikou, frakcemi a dosud nevyprávěnými příběhy z tohoto drsného období. Středomoří je místem rozmanitosti, od větrných italských horských průsmyků až po drsné severoafrické pouště a pobřežní výhledy.

Company of Heroes 3 má vylepšenou hratelnost o nové funkce, což přináší doposud nejhlubší taktický zážitek – vše je poháněno Essence Engine 5, novou technologií strategie v reálném čase od Relic. Na dynamické mapě kampaně hráči velí pozemním, vzdušným a námořním silám, aby znovu ovládli pevninu Itálie od jednotek Osy. Dlouhodobá rozhodnutí, která uděláte, ovlivní nejen bitvy, které bojujete, ale i samotný příběh války.

Company of Heroes 3 si do 16. května můžete koupit za poloviční cenu, což znamená 29,99 €. Naopak Crusader Kings III je v rámci slev vydavatele Paradox Interactive o 60 % levněji, tedy za 19,99€. Oba tituly jsou hratelné do zítřejšího pondělního odpoledne.

Kdybyste místo středověku chtěli podobnou hru z vesmíru, tak lze doporučit Stellaris za 11,99€, zatímco grand strategie Hearts of Iron IV nás zavede do druhé světové války za 14,99€. Potom je tady velice oblíbené budování a řízení města v Cities Skylines za 8,39€, fantasy Age of Wonders 4 za 34,99€, Victoria 3 za 11,99€ nebo již zmíněná Europa Universalis IV za 11,99€.

Pokud si plánujete něco koupit, tak si Steam peněženku můžete během minuty nabít přes kupon na Herní-kupony.cz. Nepotřebujete platební kartu. K platbě můžete využít online převod, běžný převod, můžete zaplatit pomocí mobilního telefonu přes SMS nebo hotovostí na terminálech Sazky. Kupon dorazí hned na e-mail.