Budou to již téměř dva roky, co se na světlo světa podíval nejnovější díl Gran Turismo. I přesto však vývojáři na svou hru ani v nejmenší nezapomněli a i po tak dlouhé době se o své dílo skvěle starají. A to ať už se budeme bavit o přidávání nových aut či map. Za takto dlouhodobou podporu by se nemuselo stydět žádné studio a myslím, že Polyphony Digital mají být právem, na co hrdí. 

Ale i přesto už fanoušci netrpělivě vyhlížejí další díl. Bohužel toho se v nejbližší době ještě jen tak nedočkáme. Hra už je sice ve vývoji - to nám vývojáři potvrdili, ale horší zprávou je, že se ji dočkáme až s příchodem nové generace konzolí. To by nemuselo být ani v nejmenším na škodu, neboť by jsme se mohli dočkat celkového zpracování už v mnohem lepším kabátku. Jenže podle zpráv Kazunori Yamauchi, tvůrce série, je nyní úroveň závodů a fyzika hratelnosti přesně taková, o které na začátku snil. Taktéž ale prozradil, že by chtěl v dalším díle mnohem více zkombinovat jak závodění v minulosti, přítomnosti, ale také hlavně v budoucnosti.

To je velmi neobvyklé vyjádření, neboť závodění budoucnosti zní vskutku futuristicky. Dočkáme se snad vznášejících se vozidel či jiných high-tech technologií nebo půjde o drobné vylepšení vozidel a zůstaneme stále pevně na zemi? Jestli tak či onak, jako nápad to nezní úplně šíleně. Nicméně, jestli zavítáme do prvních závodů motorových vozidel a dostaneme se až do blízké budoucnosti, na to si ještě vážně budeme muset počkat. Osobně se ale rozhodně budu těšit. 

Zajímavou informací je zároveň i to, že už nyní se můžeme těšit na novou parádní VR jízdu. V rozhovorech pro novináře nám taktéž Kazunori, který je velkým fanouškem právě virtuální reality, oznámil, že by chtěl VR verzi, která byla už u nejnovějšího dílu, dovést ještě o level víš. Tak doufejme, že na tuto vylepšenou VR jízdu nebudeme muset čekat nějak dlouho.