Ředitel společnosti Supermassive Games, Pete Samuels, se v rozhovoru pro ruský server 4PDA nechal slyšet, že studio stojící například za výborným hororem Until Dawn momentálně dělá na více projektech, mezi něž se počítá také antologie The Dark Pictures. Oproti Until Dawn je The Dark Pictures titulem pro více platforem, což ale neznamená, že by spolupráce se Sony nebyla kdovíjaká. Samuels si vztah se Sony stále pochvaluje a prozradil, že studio mezi zmíněnými projekty má taktéž další exkluzivity pro PlayStation.

"Děláme na několika PlayStation exkluzivitách. Samozřejmě teď o nich nemůžu mluvit nijak konkrétně. Obecně chci naši práci dostat mezi nejširší možnou komunitu, což zajistí The Dark Pictures, které vyjde na více platformách," řekl Samuels. 

Můžeme se dohadovat o tom, zda-li je ve hře druhý Until Dawn anebo jeho VR verze Rush of Blood. Poslední dva roky Supermassive Games dělalo zejména na menších projektech, jako například The Inpatient či Bravo Team pro PSVR anebo Hidden Agenda, interaktivním filmu, který obsahuje i český dabing a jede skrze PlayLink.