Studio Running With Scissors poněkud kontroverzním stylem oslavuje definitivní úmrtí své vlastní hry. Postal III byl z důvodu problémů s DRM ochranou odebrán ze Steamu a vývojáři reagovali tím, že na Twitteru zveřejnili obrázek s náhrobkem hry a textem Rest In Piss. Ačkoliv je výslovnost podobná klasičtějšímu Rest In Peace, volný překlad místo odpočívej v pokoji zní: „Odpočívej ve chcánkách“.

CO K TOMU VEDLO?

Samotná série Postal je ve světě primárně známa pro svou vulgaritu a netradiční úroveň násilí, jež zde slouží jako primární zdroj zábavy. Navzdory velké dávce kontroverze se druhý díl této série dodnes považuje za velmi úspěšný, studio ale na svou někdejší slávu nedokázalo nikdy zcela navázat.

Postal 3 byl již od vydání považován za velmi špatnou hru, a to hlavně po technické stránce. „Spíše záporné“ hodnocení, které u hry Steam dodnes ukazuje, je ještě stále velmi podhodnocené tvrzení. Hra už v době vydání sbírala známky od 1-3/10.

Na obhajobu vývojářů je třeba dodat, že v rámci přijetí hry nebyla chyba tak úplně na straně Running With Scissors. Vývoj i vydání Postalu 3 byl totiž outsourcován do rukou ruské společnosti Akella a Running With Scissors s vydavatelstvím záhy po vydání rozvázali spolupráci a zařekli se, že příští hru si už rozhodně budou dělat sami.

V interview z roku 2013 pro The Life Critis vedoucí studia Vince Desi řekl: „Některé dohody fungují, jiné ne. Postal 3 zemřel kvůli mnoha důvodům. Nejhorší bylo, že jsme ztratili kontrolu nad projektem, což byl začátek toho kolotoče sraček.“

CO DÁL?

Společnost Akella zbankrotovala v roce 2012 a tak hru vlastně dnes nemá nikdo ani možnost opravit, protože přístupy ke zdrojovým kódům ani stránce Postalu 3 studio Running With Scissors nemá (s Postalem 4 mají i tak vlastních problémů jistě dostatek). Nezbývá tak nic jiného než se bavit nad dodnes vyvěšenými recenzemi uživatelů.