Hrdinská akce Marvel Rivals ve stylu Overwatch má za sebou jednu kontroverzi. Do uzavřeného alfa testování se dostala první vlna hráčů a tvůrců obsahu. Všichni museli souhlasit s podmínkami. Jak to tak bývá, ty nikdo moc nečte.

Populární streamer Brandon „A_Seagull” Larned si je přečetl a zjistil jednu zajímavost. V bodě 2.1 se tvůrcům obsahu zakazuje kritizovat hru. Souhlasí totiž s tím, že nebudou činit žádná veřejná prohlášení ani se zapojovat do diskuzí, které by poškozovaly pověst hry.

Ve smlouvě jsou dokonce uvedeny příklady. „Podávání znevažujících nebo satirických komentářů o jakémkoli materiálu souvisejícím se hrou, jako jsou funkce, postavy nebo hudba“ a „zapojování se do zlomyslného srovnávání s konkurencí nebo znevažování hratelnosti či rozdílů ve hře Marvel Rivals nebo poskytování subjektivních, negativních recenzí hry.“

Takové podmínky jsou hodně překvapivé. Zejména s ohledem na dřívější slib, že nebudou žádná omezení. Dokonce vývojáři vyzývali hráče, aby sdíleli své názory a streamovali.

Čínská společnost NetEase se za nečekané podmínky upřímně omlouvá. Prohlášení bylo zasláno serveru PCGamesN, kde ustanovení ve smlouvě bylo označeno za nevhodné a zavádějící. Nyní se pracuje na změně dokumentu, který bude sdílen se všemi tvůrci obsahu.

Marvel Rivals je hrdinská akce z pohledu třetí osoby, která nabídne bitvy šest proti šesti s proslulými superhrdiny i superpadouchy světa Marvelu na známých místech.