Dočkali jsme se. Na počítače v rámci předběžného přístupu vyšla očekávaná středověká strategie Manor Lords, ve které budujete města, dbáte na ekonomiku a účastníte se rozsáhlých taktických bitev.

„Manor Lords je strategická hra, ve které můžete prožít život středověkého šlechtice. Rozviňte svou počáteční vesnici v rušné město, spravujte suroviny a produkční řetězce a dobývejte nová území,“ popisuje své dílo polské studio Slavic Magic.

Hra je inspirovaná uměním a architekturou Frank pozdního 14. století. Běžná středověká klišé ustupují historické přesnosti, aby svět působil autentičtěji, barvitěji a věrohodněji. Manor Lords nabízí zážitek s budováním města bez mřížek, s kompletní svobodou umístění a natočení budov. Mechanismy budov čerpají inspiraci z rozvoje skutečných středověkých měst a vesnic, kdy se zakládání a výstavba osad řídily hlavními obchodními stezkami a krajinou.

Manor Lords jsou dostupní na Steamu za uvítací cenu 29,99€. Sleva 25 % platí do 10. května/máje. Poté bude za 39,99€. Pokud si nejste jisti, zda vás bude strategie/simulace bavit, tak je součástí také předplatného Game Pass. Ve všech případech obsahuje české titulky. Hru přeložil Filip Ženíšek, jenž lokalizoval také Cyberpunk 2077 od CD Projektu RED.

Manor Lords zůstanou v předběžném přístupu zhruba rok. „Může se to ale změnit podle toho, jak se bude design na základě zpětné vazby od hráčů vyvíjet,“ upozorňuje autor. Plná verze hry bude mít další obsah ovlivněný zpětnou vazbou od komunity během předběžného přístupu, ale struktura a hlavní mechanismy hry jsou už teď její součástí. Rovněž během předběžného přístupu plánují vývojáři hru dále ladit, vyvažovat a opravovat chyby.

V budoucnu dorazí Manor Lords na Xbox Series X/S. Verze pro PlayStation 5 potvrzena nebyla.