Historická real-time strategie Last Train Home zaměřena na drsnou cestu československých legionářů Sibiří obdržela druhou velkou aktualizaci opravující chyby. Také vyšlo rozšíření Legion Tales s novým obsahem.

Vývojáři z brněnského studia Ashborne Games opravili řadu chyb a problémů hlášených komunitou. Důležitou novinkou je vybalancování počátečního úseku cesty, který by hráče neměl tolik trestat a tím odrazovat od dalšího hraní. S pochopením pomůže průvodce vlakovým depem s informacemi o všech vlakových vozech, stejně tak podrobnější popisky dovedností.

Hráči mohou přes modifikátory misí upravit chování nepřátel a rozsahem pro sdílení informací, uvědomění si blízkosti a vnímání hluku určit jejich agresivitu. Toho využijí zejména ti, co naopak prahnou po větší výzvě. Aby je při těžším hraní nic nepřekvapilo, měli by si přečíst nové popisky akcí, které přeruší dovednost. Například příkaz k pohybu přeruší léčení. Jiné akce jsou v určitých okamžicích zakázány, třeba kulometčíci se nemohou pohybovat při dovednosti zaměřené palby.

Co se oprav týče, tak vojáci umírají nebo propadají dezerci pouze jednou. Po nainstalování aktualizace by hra měla už správně řešit případ, kdy vám umře či dezertuje více vojáků najednou. Výzkum a vylepšení (například výzkum kuchyňského vozu nebo nosnost vojáků) se nyní uplatňují správně. To platí i pro recepty na výrobu. Další opravy se týkají konkrétních misí.

Další zastávkou československých legionářů je rozšíření Legion Tales. Vyšlo včera a přináší 10 legendárních misí. Tahle samostatná kolekce úkolů má otestovat schopnosti a rozhodování hráčů. Napínavý zážitek mají přinést všem, ať už jde o zkušeného hráče, nebo nováčka. Každou misi lze okořenit o volitelné výzvy, které mají zaručit vysokou znovuhratelnost.

Legion Tales DLC se na Steamu do 8. 2. prodává za 13,49€ (sleva 10 %). Pokud ještě původní hru nemáte, tak od 7. 2. bude v prodeji limitovaná edice hry a expanze s bonusy: soundtrack na dvou CD, tištěný miniartbook, tištěný oboustranný plakát a 7 tištěných litografií.