Dnes nás studio SCS Software pozvalo na výlet do amerických států Missouri a Nebraska. V prvním případě se podíváme do města Columbia, kde se historie snoubí s přírodními krásami, a potom zavítáme do měst Lincoln a Omaha v Nebrasce.

Columbia v Missouri oplývá historií a kulturou. Město bylo založeno v roce 1818 a je čtvrtým největším městem ve státě. Columbia je proslulá svou živou uměleckou scénou, je rájem kreativity a může se pochlubit mnoha galeriemi, divadly a hudebními podniky s místními talenty.

Pulzující město leží podél dálnice Interstate 70 a láká na jedinečnou směsicí městského šarmu a přírodních krás. Při projíždění městem si budete moci prohlédnout některé z jeho architektonických zázraků, jako je ikonická posluchárna Jesse Hall Auditorium a majestátní budova Memorial Student Union spolu s Boone Hospital Center, které nabízejí pohled na bohaté dědictví města a jeho akademickou proslulost. Uprostřed městského ruchu se také vine malý potok, a to přímo v místě, kde se sbíhají dálnice Interstate 70 a US 63. V tomto městě se nachází i mnoho zajímavých míst.

Jako řidiči kamionu se můžeme těšit na doručování nákladů do mnoha skladů v tomto městě, včetně obchodního centra Columbia Mall, staveniště, distribučního centra benzinové chemie, továrny na výrobu autodílů, dealerství International Trucks nebo dokonce farmy na okraji města a dalších.

Lincoln a Omaha jsou dvě největší města podle počtu obyvatel, které budou součástí připravovaného dodatečného balíčku s Nebraskou. Omaha je rušné město nacházející se na křižovatce hlavních dálnic. Omaha nabízí řadu průmyslových odvětví, památek a zajímavostí. Najdete tady velkou cementárnu, mlýn či vlakové nádraží.

Lincoln jako hlavní město Nebrasky má řidičům kamionu co nabídnout. Na severu města najdeme továrnu na výrobu vozidel a na východě různá průmyslová odvětví, včetně železniční stanice a zemědělského depa. Při projíždění ulicemi Lincolnu narazíme na směsici moderní architektury a historických památek spolu se slavným stadionem Memorial Stadium, který se nachází v centru města.

Nadále čekáme na termíny, kdy dodatečné balíčky s novými státy pro American Truck Simulator vyjdou. V Praze chystají ještě Arkansas, stát známý pro svou malebnost, průzračná jezera a bohatou faunu a flóru.