K hojnému množství spekulací o Nintendu Switch Pro se přidává Bloomberg. Známý server v loňském roce oznámil, že nový model Switche vyjde v roce 2021. Nyní přináší konkrétnější informace, které se týkají velikosti obrazovky i rozlišení 4K.

Výkonnější model Nintenda Switch má nabídnout sedmipalcový OLED displej od Samsungu (současné modely mají 6,2 palců a 5,5 palců má Lite) v rozlišení 720p. Má jít o mírně levnější alternativu displeje k těm, které se používají v nejlepších modelech smartphonů.

„OLED displej spotřebovává méně baterie, nabídne vyšší kontrast a možná i rychlejší dobu odezvy ve srovnání se současným LCD displejem Switche,“ uvedl Yoshio Tamura, spoluzakladatel firmy DSCC pro poradenství v oblasti displejů. Díky použití OLED displeje by mohlo Nintendo vytvořit menší rámy.

Mnohem zajímavější ale je, že po připojení konzole do dokovací stanice a k náležité televizi získáte 4K. Pokud je to pravda, tak se bavíme o značném rozdílu.

Analytik Imran Khan varuje, že nejde o Switch 2. Hráči mají očekávat především více snímků za sekundu a lepší rozlišení. Podle Khana už má mnoho vývojářů k dispozici vývojové verze nového Switche.

Podle informací Bloombergu má výroba OLED displejů pro nový model Nintenda Switch začít v červnu a o měsíc později mají být první kusy odeslány montážním linkám. Začátek prodejů na konci roku se nejeví jako nepravděpodobný. Masová výroba PlayStationu 5 začala také v červnu a konzole na pulty obchodů dorazila v listopadu. Tak uvidíme. Společnosti Nintendo a Samsung odmítly zprávu komentovat.

Nedávno se mluvilo o využití OLED displeje v rozlišení 1080p a konzole měla podporovat DLSS od Nvidie.

Představitelé Nintenda před časem uvedli, že se Switch nachází v polovině svého životního cyklu. To je ideální čas pro představení nového modelu, jenž nakopne prodeje.

Nintendo Switch vyšlo 3. 3. 2017 a prodalo více než 74 milionů kusů.