Dnes na počítače vychází strategický RPG titul Expeditions: Rome od vývojářského studia Logic Arts a vydavatelství THQ Nordic. U této příležitosti byl zveřejněn nový trailer nazvaný Siege. Zaměřuje se na herní aspekty během obléhací bitvy v Řecku a ukazuje, jak mohou hráči přistupovat k různým misím ve třech různých etapách.

V první fázi vidíme jednoho z potvrzených společníků ve hře, Caesara, jak spolu s ostatními členy týmu v partě likviduje nepřátele pomocí rychlých strategií.

Druhá etapa se zaměřuje na přiblížení se k dělostřeleckému postavení a zničení dělostřelectva pomocí utajení, které se stane neúspěšným a změní se v malý útok. Třetí zobrazená etapa se zaměřuje na záchranu zajatých členů týmu z vězení během noci, přičemž se využívá stealth.

V Expeditions: Rome se ujmete role mladého legáta, který musel kvůli politickému soupeři svého otce uprchnout z Říma a přidat se k tažení, v němž má být potlačeno řecké povstání. Krok za krokem zvyšujte svou vojenskou zdatnost, zocelujte se v žáru bitev a staňte se legátem, kterého se všichni naučí respektovat a zároveň se ho budou bát.

Budete prosazovat vůli Říma po celém světě – od zářivě modrého pobřeží Řecka až po hluboké lesy Galie. Způsob, jakým to uděláte, je ale jen na vás. Budete vládnout železnou pěstí, nebo výřečným jazykem? Přijmete politické dědictví republiky, anebo si najdete vlastní cestu složitou politikou římského Senátu? Každá volba je důležitá, protože rozhodujete o osudu své legie, svých společníků i samotného Říma. Jak bude podle vás vypadat budoucnost Říma?

Expeditions: Rome si můžete koupit v krabičce nebo v digitálních obchodech Steam, GoG a Epic Games Store.