Za třináct dnů od vydání se prodalo přes dva miliony kopií Valheimu. Vikinská novinka obdržela velmi pozitivní recenze od hráčů a je označována za nejlepší survival všech dob. Přitom Valheim zahájil svou cestu v předběžném přístupu na Steamu. Vývojáři jsou zájmem hráčů ohromeni a odhalují obrovské plány s vylepšením a přidáním nového obsahu.

Velké aktualizace v současné době nemají stanovené datum vydání. Studio Iron Gate se zaměřuje na odstranění hlavních chyb a problémů, například ztráty postavy. Přesto tvůrci chtějí rozšiřovat obsah do konce letošního roku.

V aktualizaci Hearth and Home se Vikingové zapojí do dalších aktivit ve své vesnici a okolí. Přidány budou nové možnosti pro stavbu, včetně nových dílů, a také recepty pro vaření jídla. To Cult of the Wolf slibuje průzkum a boj. V současné době nevíme, co přesně to znamená, lze očekávat kupříkladu nové obyvatele vikingského světa.

Přečtěte si také: Vikingové dobývají Steam: Survival Valheim je hitem

Třetím přírůstkem bude Ships and the Sea s novým dobrodružstvím při plavbě na lodi, včetně nových tvorů. Vše by měla zakončit aktualizace Mistlands. Ta odkazuje na nový typ biomu, respektive oblasti na mapě s dalšími nepřáteli, bossy, předměty a zdroji.

„Ve finální verzi hry bude 9 různých prostředí a 9 bossů (jeden z každého prostředí). Možná představíme také menší bosse,“ uvedl Henrik Törnqvist pro PC Gamer.

Uvidíme, zda vývojářům vyjde jejich představa. Studio Iron Gate se totiž skládá pouze z pěti členů. Je tak možné, že dojde k odkladům jednotlivých aktualizací. Vyloučeno není ani pozdější vydání na konzole.

Valheim vstoupil 2. 2. letošního roku do předběžného přístupu na Steamu pro PC, prodává se za 16,79€. V early access zůstane po dobu nejméně jednoho roku, vše záleží na zpětné vazbě od hráčů a množství obsahu, který bude do hry přidán.