Hádejte co? Je tady VÍKEND! Pro mnohé dva dny klidu a odreagování, kdy máme čas si zahrát vytouženou hru, ponořit se do čtení zajímavé knížky nebo si vychutnat nějaký film/seriál. Zkrátka trávit čas tak, jak chceme zrovna my. A já jsem tady s tradiční otázkou. Co budete hrát v pátek večer a během soboty a neděle? Můžete se třeba inspirovat členy redakce Indiana.

Tak opět začnu já. Doufám, že dohraji Banishers: Ghost of New Eden. Tahle duchařská akční RPG adventura si mě celkem získala svou atmosférou, příběhem a možností ho ovlivnit. Mám téměř 17 hodin a na PC se mi hraje dobře. Jasně, není to úplně AAA kvalita, má své chyby a nedodělky, ale to mi v tomhle případě nevadí. Šel jsem do toho s tím, že to nebude úplně wow. Navzdory tomu se mi dobrodružství zamilované dvojice v nebezpečném světě líbí.

Pojďme se podívat na ostatní. Cvrnda po novinkách o hrách Remedy bude klepat kosu na Sachalu v novince DayZ Frostline. Gelu je ponořen do Satisfactory. Doufá, že dá součástky do orbitálního výtahu, aby dokončil druhou fázi. Honzas hodlá hrát s lidmi na Discordu, tak si ho můžete odchytnout. Cerberos rozjel seriál DC s názvem The Penguin, který se chystá podrobit si Gotham. Co se týče hraní, Cerb zkoumá velice zajímavě zpracovaný battle royale s názvem Off The Grid, na kterém spolupracuje režisér filmů jako Chappie či District 9.

Eri odlétá na týden do Irska. Tady plánuje hlavní hřeb večera: oficiální ateliéry Game of Thrones v severním Irsku. V mobilu má nainstalovaný první Baldur's Gate. Rachel se připravuje na recenzi Farming Simulatoru 25 u staršího dílu. Mezitím hraje Hogwarts Legacy a Heroes of the Storm. Duppy se konečně dočkal k přídavku Burning Shores pro Horizon Forbidden West.

Petr Fejtek bude dělat hlavně na článcích, ale o víkendu v Brně plánuje GameDev Connect. Mikirex bude hrát GreedFall 2 v early access pro preview a odpočívat u Age of Empires 2: Definitive Edition. Náš střihač Sejřu bude trávit čas u Zenless Zone Zero a Wuthering Waves. Strnadík se vypraví na nostalgický trip a po 14 letech si zahraje podruhé Mafii 2 a dovrší to trochou Disco Elysium.

Kushi má v plánu hromadu práce. Během toho by ráda ochutnala různé demoverze, jako je The House of Tesla nebo Spirit of the North 2. Také doporučuje k vyzkoušení demo české hry Scarlet Deer Inn. K tomu zvažuje projetí nejnovější herní trilogie Tomb Raider, když už na Netflixu vyšel animovaný seriál.

Kamil mimo správu našich sociálních sítí bude pokračovat ve čtení knihy Ještě jeden level. Podle něj je škoda, že je tak přehlížena. V hraní ho chytlo Dragon's Dogma 2. Akční RPG od Capcomu popisuje jako překrásně unikátní zážitek, jehož svět i lidé ho učarovali a chce vidět více. A v neděli si chce pustit další díl „Nevinná Nicol vraždí“.

Nevíte, co nového si zahrát? Tak to doporučím náš Kalendář hráče, kde máte přehled největších novinek, co vycházejí v říjnu.