Páteční večer je tady. Víkend nadešel a s ním naše už tradiční otázka. Co budete hrát v pátek večer a během soboty a neděle? Můžete se třeba inspirovat členy redakce Indiana.

Já jsem úspěšně překonal nemoc a během předešlých dnů jsem začal hrát jeden z mých restů: Banishers: Ghosts of New Eden. Zatím jsem stihl necelých 9 hodin a jsem spokojen po příběhové stránce i po té herní. Čas od času zapnu s dětmi Astro Bota, a i já jsem propadl seriálu Zrádci, přiznávám bez mučení. Takže neděle večer bude jasná…

Co ostatní v redakci? Gelu se ponoří do „Faktoria“. Mám takové podezření, že ty názvy mi píše špatně schválně, abych si při sestavování zahrál na detektiva. V tomhle případě to ale bylo jednoduché: Factorio. Nicméně, Fiola se věnuje cutscénám pro Matcho. Terka hraje remake Until Dawn kvůli recenzi a nejspíš bude sledovat seriál FUBAR a opět Zrádce. Také si prý najde čas na čtení Železného plamene. Chtěl bych mít taky tolik volného času…

Eri jede Kvark a po večer bude koukat na třetí sérii Vox Machina. Ne, nebudu zjišťovat, co to je, abych tomu nepropadl jako Zrádcům (tohle opravdu není reklama). Cvrnda si užije čerstvý halloweenský update na nových komunitních mapách Team Fortress 2 a Vurhor bude přes víkend psát téma pro Nerdfix (asi něco tajného) a ve zbylém čase dohánět svůj rest v podobě Stranger Things.

Cerb recenzuje Metaphor: ReFantazio (jeho první pořádné RPG), Sejru si bude užívat nové příběhové mise v Genshin Impact, Duppy bude hrát Fortnite (kde začíná halloweenský event) a Petr Fejtek pokračuje v remaku Dead Space a v Brně půjde na festival Future Gate, kde chce vidět 12 opic a Papriku.

Kamil propadl EA Sports FC 25, půjde do kina na Substanci s Demi Moore a doma si vychutná naprosto skvělého Penguina. Vzkazuje: „Colin Farrell je boží, dejte mu Emmy“. Honzas si po recenzování Silent Hillu 2 odpočine u seriálu Jen vraždy v budově (jeho rest) a testovat dosud nevydaný a neoznámený update do Deep Rock Galactic: Survivor. Snad se o tom může mluvit.

HRY ZDARMA

Pokud nechcete utrácet, tak na konzolích Xbox si můžete zahrát Mafia III: Definitive Edition, Moving Out 2, Conan Exiles a přídavky The Witch Queen a Lightfall pro Destiny 2. Stačí vám k tomu předplatné Xbox Game Pass Core nebo Xbox Game Pass Ultimate. Na Steamu jsou to zase hry PowerWash Simulator a Kingdom Two Crowns.

U této příležitosti připomenu ještě aktuální nabídku her zdarma na Epic Games Store. Digitální knihovničku si můžete obohatit o Empyrion - Galactic Survival a Outliver: Tribulation.

Nevíte, co nového si zahrát? Tak to doporučím náš Kalendář hráče, kde máte přehled největších novinek, co vycházejí v říjnu.