V pátek v brzkých ranních hodinách můžeme všichni sledovat předávání cen nejlepším hrám letošního roku. Tradičně „herní Oscary“ doplňují trailery na nadcházející tituly. Těch má být více než loni.

The Game Awards 2023 má být zkrátka velkolepá show a potěšit všechny příznivce her. Podle producenta a moderátora Geoffa Keighleye bude mít zhruba 2,5 až 3 hodiny. Zatím ale víme pouze o několika oznámení, k nimž dojde.

Na The Game Awards 2023 budeme svědky data vydání her Baldur's Gate 3 pro Xbox Series X/S a střílečky Warhammer 40,000: Space Marine II. SEGA se pochlubí novou érou s novou energií a novou hru představí společnosti Sharkmob a Level Infinite. Sharkmob jsou autoři bezplatné battle royale akce Vampire: The Masquerade - Bloodhunt zasazené do ulic Prahy. Level Infinite vlastní Tencent a jde o autory Assassin's Creed Jade a SYNCED.

Sharkmob na svých webových stránkách uvádí, že chystá dva neoznámení projekty, oba jsou AAA vytvářené v Unreal Enginu 5 pro PC a konzole současné generace. Obsahovat mají akční, online a sociální prvky.

Na pódiu se ukáže také Daniel Mullins, tvůrce Pony Island, The Hex a Inscryption, nebo Microsoft. K vidění by měl být rovněž nový obsah pro Warframe a Crash Team Rumble. Novinář Jeff Grubb slyšel, že by na akci mělo být odhaleno spoustu nových značek a zajímavých her od third-party vývojářů. Spekuluje se nad Death Stranding 2, Hideo Kojima nedávno něco stříhal.

Zatím se podívejte na hype trailer, který připomíná důležité videoherní okamžiky letošního roku. The Game Awards 2023 začíná v pátek 8. 12. 2023 od 01:30 našeho času. Tady si můžete prohlédnout všechny nominace.