Závodní hry se musejí připravit na novou konkurenci. Bývalý kreativní ředitel Forzy Horizon 5 v roce 2022 založil studio Maverick Games, které nyní podepsalo vydavatelskou smlouvu s Amazon Games.

O novému týmu už nějakou dobu víme, ale až do dnešního dne nechtěl Mike Brown cokoliv prozradit. Smlouva se týká příběhově zaměřené závodní hry zasazené do otevřeného světa, která bude k dispozici na PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC. Oproti Forze Horizon tak zasáhne většinu velkých platforem.

Šéfem a kreativním ředitelem Maverick Games je Mike Brown, který byl předtím kreativním ředitelem v Playground Games. Do nového týmu si vzal řadu veteránů z Playground Games, včetně zvukového režiséra, výtvarného ředitele, ředitele obsahu a výkonného producenta. Doplňují je další veteráni z Codemasters. Nyní má mít přes 60 zaměstnanců.

Ambice týkající se příběhu má na starost skotský scenárista Jamie Brittain, jenž stojí za televizními seriály Kiss Me First (britský cyber-thriller) a Skins (britský seriál o osudech teenagerů). Oba seriály najdete na Netflixu. Vypadá to, že společně chtějí klást důraz na postavy a příběhy.

„Spousta skvělých závodních her má úžasnou hratelnost, úžasný obsah. Ale aby hra skutečně překročila tento most, aby se stala hrou, kterou si lidé opravdu zamilují, musí v ní být to lidské pouto, kdy těm postavám skutečně fandíte, zamilujete si je. Myslím, že právě v tom se naše hra bude moci skutečně odlišit od ostatních titulů tohoto žánru. V tomto žánru vám nic nebrání mít úžasné postavy a úžasné příběhy,“ uvedl Mike Brown.

Tak uvidíme, co nám Mike Brown se svým týmem naservíruje. Osobně doufám, že příběh nebude moc dětský a bude dávat větší smysl než v posledních dílech Need for Speed, které se neúspěšně o něco podobného už pokoušely.