Více než deset tisíc lidí propustily videoherní společnosti v roce 2023. Za necelé dva měsíce letošního roku bylo zrušeno dalších sedm tisíc pracovních míst. I přes viditelnou krizi a změny jsou firmy, které se nebojí investovat do talentů. Jednou takovou je čínská NetEase Games, která se pochlubila založením studia BulletFarm.

BulletFarm se nachází v Los Angeles a vede ho David Vonderhaar. Ten loni v létě po osmi dílech Call of Duty odešel z Treyarchu, kde dohlížel zejména na multiplayerovou část. Vedle sebe má kreativního ředitele Chrise Cowella, jenž předtím jako designér pracoval na Modern Warfare (2019), Warzone a Black Ops – Cold War. S dalšími kolegy chtějí v Unreal Enginu 5 vytvořit ambiciózní AAA titul z pohledu první osoby. Má klást důraz na kooperaci.

Vonderhaar v tiskové zprávě mluví o vystoupení ze své komfortní zóny a možnosti dělat něco úplně nového a jiného. Má jít o odklon od toho, na čem dosud pracoval. Současně tenhle projekt ukáže jeho vášeň pro zajímavé postavy, precizní mechanismy, komornější příběh a spoustu akce. Jisté je, že titul je zasazen do originálního universa.

Za podpory NetEase Games své vysněné hry tvoří také Mac Walters (Mass Effect), Paul Ehret (hlavní designér Control) a Toshihiro Nagoshi (tvůrce série Yakuza).