Podle chystaného filmu Notre-Dame and on Fire od režiséra Jeana-Jacquese Annauda, který má premiéru v březnu, ve studiích Ubisoftu vzniká úniková hra pro virtuální realitu. Titul bude naložen na lokacích inspirovaných filmem.

Ve virtuální realitě se stanete členem pařížského hasičského sboru, jenž v noci 15. 4. 2019 zachraňoval ikonickou katedrálu Notre-Dame. S nápadem na hru přišel sám režisér snímku. Vše se začalo řešit na začátku loňského roku. Kdyby k nabídce došlo dříve, je pravděpodobné, že by Ubisoft vytvořil plnohodnotný zážitek pro hráče. Takto ale vývojáři neměli dostatek času.

Jako v každé únikové hře, tak i tady půjde o hádanky a spolupráci se spoluhráči. Projdete katedrálou, budete hledat relikvie a bojovat s ohněm. Notre-Dame musíte zachránit, než vyprší čas. Údajně se má jednat o hodinový zážitek.

Informace o podporovaných platformách chybí. Očekává se, že úniková hra bude dostupná v různých částech světa. Úplně dole se můžete podívat na teaser pro dokumentární drama.

Připomeňme, že společnost Ubisoft, jež sídlí v Paříži, věnovala na obnovu Notre-Dame více než 500 000 eur a na omezenou dobu nabídla hráčům zdarma Assassin's Creed Unity, které se v hlavním městě Francie odehrává, ovšem v 18. století. Firma také pomohla s rekonstrukcí katedrály tím, že poskytla detailní modely Notre-Dame z AC: Unity. Katedrála má být znovu otevřena v roce 2024.