Simíci v akváriu. Tak lze označit netradiční hru Fishkeeper od polského studia Blinkclick Games. Stanete se profesionálním akvaristou a musíte se postarat o své akvárium a rybičky v něm.

Jako nadšenec do rybiček si koupíte vlastní akvárium, vybavíte ho potřebnými věcmi a zakoupíte první rybičky. Aby se jim dařilo, musíte uspokojit jejich různé potřeby. Ty se liší druh od druhu.

Jak už to v podobných simulacích bývá, rybičky budete krmit, starat se o jejich zdraví, dbát na správné a vhodné podmínky v akváriu, sledovat teplotu, řešit pH vody, úroveň slanosti a kontaminaci.

Postupně budete svou zálibu rozšiřovat, kupovat nová akvária a nejrůznější druhy ryb od sladkovodních, mořských až po korálové. Chybět nebudou ani krevety, hlemýždi a další vodní tvorové. Simulátor má také prvky z ekonomické strategie. Rybičky budete rozmnožovat a nejlepší kousky prodávat, abyste měli peníze na další rozšiřování svého podnikání a kupování všelijakých drobností, včetně rostlin. Jak můžete vidět v traileru nahoře, tvůrci připravují také rozmanité možnosti v úpravě akvária.

Pokud dokážete udržet rovnováhu v akváriu, máte napůl vyhráno. Zpestřením hratelnosti bude ponorka, abyste mohli sledovat život uvnitř akvária a vše si fotit. Ponorka je vhodná také k čistění akvária zevnitř.

Fishkeeper vyjde koncem letošního roku pro PC. Později jsou v plánu porty pro nespecifikované konzole.