Dean Hall, tvůrce DayZ, ve svém novozélandském studiu RocketWerkz chystá nový survival s názvem Icarus. V hrané filmové upoutávce nám ukazuje historii mimozemské planety, na které budou hráči přežívat. Dozvíme se také zkušenosti prvních astronautů, kteří na planetě přistáli. A v neposlední řadě o využívání cenných přírodních zdrojů, kvůli nimž hráči budou bojovat s přírodou.

Icarus kombinuje sci-fi s tradičním survivalem, včetně kyslíku a potravin. I přes tohle všechno budete nuceni používat primitivní zbraně, jako jsou luky, zbraně na blízko nebo jednoduché pušky. Později se dostane i na pokročilejší vybavení a základny. Při dobrodružství budete využívat speciální vozidlo. Překvapit by vás nemělo, že fauna a flóra na mimozemské planetě připomíná tu ze Země.

Přečtěte si také: Představuje se Icarus - vesmírný co-op survival od tvůrce DayZ

Hra je rozdělena do tří kapitol s ručně vytvořenými mapami. V první navštívíte sektory planety podobající se Zemi. V dalších na vás čekají mnohem exotičtější a nebezpečnější oblasti s četnými povětrnostními událostmi a divokými zvířaty.

Důležitým herním prvkem je nutnost opustit planetu včas, jinak vesmírná loď odlétne bez vás a vy se nedostanete do bezpečí. Nemůžete tak ztrácet čas a je nutné, aby vaše skupina myslela na získání cenných zdrojů. Jednotlivé mise a s nimi pobyt na planetě bude v řadách hodin, dnů a týdnů.

8. 4. uvidíme první gameplay záběry. Icarus má vyjít koncem letošního roku na PC a bude free-to-play.