Pokud už vás nebaví hrát jen singleplayerovky a rádi byste si užili srandu s kamarádem ve virtuálním světě, tak vás potěší festival vzdáleného hraní na Steamu. Ten nabízí ve slevě zajímavé hry pro více hráčů. A ne, nejde jen o běžné multiplayerovky, nýbrž také o hry s příběhem, který vás vtáhne a jen tak nepustí. A právě na ty se dnes podíváme.

Začneme jednou z nejlepších kooperativních her. V It Takes Two se vydáte na bláznivou cestu svého života. Dva hráči se vžijí do rozhádaných manželů a rodičů. Jejich dcera už měla dost toho, jak se pořád hádají a kouzlo je proměnilo v malé panenky. Společně jsou uvězněni ve fantastickém světě, v němž je čeká spousta nepředvídatelných situací. Pokud je mají zvládnout, musí – ač neochotně – začít spolupracovat a pokusit se zachránit svůj zničený vztah. Vy musíte spolupracovat s druhým hráčem, abyste dokázali projít výzvami, nakopali chundelaté ocasy gangsterských veverek, pilotovali pánské spodky nebo se projeli kouzelnou sněhovou koulí na bobech. Tady je možné téměř vše.

Pokud jste právě dostali chuť na tohle dobrodružství, tak se vám nedivíme. Skvělé na tom je, že stačí, aby si hru koupil pouze jeden. Druhého hráče totiž můžete pozvat prostřednictvím Friend’s Passu. Nyní můžete mít It Takes Two jen za 9,99 eur.

Ve stejném duchu je A Way Out za 5,99 eur. Hru vytvořili stejní autoři a rozdíl je pouze v tom, že jde o akčnější titul zaměřený na dva vězně, kteří se rozhodli zosnovat smělý útěk z vězení. Zpočátku napínavý únik se rychle mění v nepředvídatelné emotivní dobrodružství.

Overcooked! 2 za 5,74 eur přináší spoustu zábavy při kulinářských výzvách. Jako kuchtíci musíte spolupracovat, abyste včas uvařili jídlo a překonali všechny překážky. Hrát můžete u jednoho počítače, případně online až ve čtyřech.

Vypustit páru můžete při zápasech jeden na jednoho v krvavé bojovce Mortal Kombat 11, která je teď za 4,99 eur. Také se nabízí karetní hra UNO za 3,99 eur. Dobře, to už jsme trošku uhnuli z příběhu, tak se do něj vraťme v druhém dobrodružství Yarnyho v Unravel Two za 3,99 eur, kde budete rozvíjet vztahy s ostatními postavičkami, pečovat o přátelství a poskytovat si na společné cestě podporu.

Plánujete si něco koupit ve slevách na Steamu? Steam peněženku si můžete během minuty nabít přes kupon na Herní-kupony.cz. Nepotřebujete platební kartu. K platbě můžete využít online převod, běžný převod, můžete zaplatit pomocí mobilního telefonu přes SMS nebo hotovostí na terminálech Sazky. Kupon dorazí hned na e-mail.