Po deseti měsících končí pouť hry Vampire Survivors v předběžném přístupu. Studio Poncle oznámilo, že plnou verzi tohoto nečekaného hitu vydá 20. 10. tohoto roku.

Early Access fáze začala 17. 12. 2021, titul má extrémně kladné recenze a stal se virálním hitem, což pro jeho autora je splnění indie snu. S příchodem verze 1.0 se zvedla cena, z 2,39 eur na 4,99 eur (cca 123 Kč). Předplatitelé Game Passu mohou rovnou utíkat do této služby.

Každý, kdo hrál Vampire Survivors ve fázi vývoje, tak nepřijde o uložená data. Luca Galante slibuje nejen drobné úpravy, vyvážení předmětů, nové achievementy a další obsah, nýbrž také přechod na nový engine. Ten zajistí lepší výkon a větší kompatibilitu. Na engine ale dojde později (cílem je konec letošního roku), stejně tak na další vyladění hry. Podrobnosti budou odhalovány od 7. 10. ve stylu adventního kalendáře.

„Vampire Survivors jsem začal vytvářet v době vrcholící pandemie, poté, co jsem pracoval pro známý řetězec hamburgerů a následně jako webový vývojář, protože jsem si chtěl po večerech vytvořit něco pro sebe,“ vysvětluje Galante. „Nikdy jsem si nemyslel, že by hra Vampire Survivors mohla být tak úspěšná. Je to opravdu splnění indie snu. Nemohu se dočkat, až hráči uvidí překvapení, která jsme připravili pro vydání plné verze.“

Cílem nového enginu je mít úplně stejnou hru s vyšším výkonem a kompatibilitou pro více strojů, vysvětluje autor s tím, že budou fungovat obě verze. Nikdo vás tak nebude nutit k přechodu na novou verzi hry.