Případy, kdy Valve zabanuje vývojáře, nejsou úplnou výjimkou. Často se jedná třeba o sexuální obsah ve hře nebo jiné nevhodné prvky pro obchod. Důvod zabanování vývojáře Very Positive je ale docela odlišný.

Very Positive stojí za jediným titulem; Emoji Evolution, tahle hra o spojování emoji, postavená na neoriginálním konceptu, se často dostávala i na domovskou stránku Steamu. Teda, dokud její vývojář nebyl zabanován.

Přečtěte si také: Steam nahrazuje sdílení knihovny speciální možností pro rodiny

Důvodem zabanování byla „manipulace s recenzemi, konkrétně bylo problémem jméno vývojáře. To totiž na stránce hry sdílí font i velikost s informacemi o recenzích (viz obrázek výše). Mnoho lidí tak mohlo často pozitivní nebo smíšené recenze zaměnit za jméno vývojáře, tedy velmi pozitivní.

„Věděl jsem, že recenze mají obrovský dopad na rozhodnutí zákazníka, řekl pro Vice vývojář. „Všiml jsem si, že jméno vydavatele / vývojáře se nachází opravdu blízko shrnutí recenzí a má stejnou barvu, rozhodl jsem se to využít k vlastním účelům,“ přiznal.

Very Positive v rozhovoru také zmínil, že nečekal, že by to měl být problém. Je to podle něj tak malý trik, že by se jím Valve nezabýval. Přesto byl nakonec jeho vývojářský účet zabanován.