Včera začala omezená beta verze aktualizované mobilní aplikace Steamu pro chytré telefony a tablety s operačními systémy Android a iOS.

„Od roku 2015 se holt leccos změnilo, a tak jsme aplikaci přepracovali pro nový framework a modernizovali její design. Plus funkce – zůstává procházení obchodu, generování kódů funkce Steam Guard či potvrzování výměn,“ uvádí Valve.

Nová verze aplikace přidá přihlašování pomocí QR kódu, chytřejší upozornění, vylepšenou knihovnu a podporu více účtů.

„Čím dříve získáme zpětnou vazbu ohledně produktu, tím lépe. Samozřejmě to nejde hned na začátku vývoje, ale po určitém mezníku vždy rádi přizveme dobrovolníky z řad uživatelů a poslechneme si jejich názory. Při zapojení více lidí pak můžeme testovat své domněnky, zjišťovat, co se líbí a co ne a snáze hledat problémy vyžadující naši pozornost. Což je obzvlášť důležité u aplikace, která má být dostupná pro nespočet různých telefonů a zařízení.“

Testů se může zúčastnit každý uživatel Steamu. V současné době Valve hledá hráče, kteří už dříve používali mobilní aplikaci služby Steam a mají zájem podělit se o svůj názor na aktualizaci. Oni a všichni ostatní by měli sledovat speciální komunitní skupinu. Kvůli pravidlům společnosti Apple je na systému iOS počet účastníků omezen na 10 000 a je vyžadována aplikace TestFlight.

Valve bude postupně rozšiřovat počet účastníků beta verze a vylepšovat funkčnost až na úroveň, kdy aktualizaci shledá připravenou k veřejnému vydání.