I když o ní mluvil celý internet a na YouTube bylo možné najít dlouhé záběry z hraní, tak chybělo oficiální potvrzení. Nyní už je multiplayerová third-person střílečka Deadlock od Valve oficiálně oznámena. Má svou kartu na Steamu, ale bez podrobností.

„Deadlock je hra pro více hráčů, která se momentálně nachází v rané fázi vývoje,“ informuje Valve a upozorňuje, že řada prvků je pouze dočasných, hratelnost není finalizovaná a na lokalizaci se pracuje. Do hry mají přístup pouze vybraní hráči, kteří mohou do Deadlocku pozvat další zájemce.

To je od Valve vše. My ovšem víme, že jde o hrdinskou střílečku nabízející 20 odlišných postav. U každého hrdiny se hráči musí zaměřit na jeho silné stránky a schopnosti, aby vyhráli bitvu šest proti šesti. Vidět jsme mohli různé hrdiny, jako bezelstná Ivy, gentlemanský démon Infernus, zákeřná agentka Haze, Lady Geist a bledá odstřelovačka Vindicta. Některé postavy mají štítek označující, že jsou vhodné pro nové hráče. To společně s tréninkovými režimy otevírá dveře hráčům, kteří MOBA dosud moc nehráli.

Podle spekulací má být Deadlock ve vývoji od roku 2018. „V podstatě rychlá zajímavá ADHD hratelnost. Kombinace her Dota 2, Team Fortress 2, Overwatch, Valorant, Smite, Orcs Must Die,“ uvedl před časem známý Tyler McVicker.

Mimochodem, za posledních pět dní bylo v Deadlocku současně 44 512 hráčů. Za posledních 24 hodin to bylo 23 444 lidí.