Vydavatelská společnost Coffee Stain Publishing nám nedávno oznámila, že hra Valheim od vývojářů ze studia Iron Gate brzy vstoupí do předběžného přístupu. To vše doprovodila novým trailerem, který napovídá, že kromě mystického a chladného severu přinese i smrt, a to opravdu ve velkém. Podaří se vám i přes časté umírání osvobodit tuto říši od pradávných nepřátel velkého boha Ódina? 

Valheim je především kooperativní explorační survival RPG, odehrávající se v procedurálně tvořeném světě inspirovaném vikingskou mytologií a kulturou. Do průzkumu tohoto obrovského světa nás mají svádět hluboké lesy, zasněžené vrcholky hor a rozkvetlé louky. Hra nabídne také flexibilní systém budování sídla a své vlastní vikingské kocábky. Zajímat by vás mohl také soubojový systém, který je postavený na správném blokování a uhýbání. Svého vikinga také můžete vybavit širokou škálou smrtících zbraní. To vše budete dělat sami, nebo až s devíti dalšími přáteli na dedikovaných serverech. 

Richard Svensson, generální ředitel společnosti Iron Gate Studio, řekl, že si ve studiu jsou vědomi náročnosti jejich hry, právě teď se však snaží nalézt perfektní rovnováhu v obtížnosti a nabídnout hráči odměňující, ale zároveň náročný zážitek. Hra si ve svém období beta testování dokázala kolem sebe vytvořit komunitu hráčů a vývojáři doufají, že se po vstupu do předběžného přístupu ještě zvětší.

Valheim vstupuje do fáze early access již 2. 2. Zdrží se zde minimálně celý tento rok. Vše však bude záležet na zpětné vazbě od hráčů. Plná verze se bude lišit především tím, že v ní bude více lokací k prozkoumání, a hlavně více nepřátel k poražení. Samozřejmě také přinese i další možnosti pro stavbu či tvorbu předmětů. Co se týče obsahu a herního zážitku, bude hra při vstupu do předběžného přístupu hotová přibližně z 50 % a z pohledu dostupných herních módů a funkcí ze 75 %.

Přečtěte si také: Rustler: Vtipný filmeček na středověké Grand Theft Auto