Druhou světovou válku jsme jako hráči viděli z mnoha pohledů, ale z očí dítěte to moc často není. I kvůli tomu si emotivní příběhová adventura Torn Away zaslouží pozornost. 29. 9. vychází na Steamu pro počítače a později je v plánu pro poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox a Nintendo Switch.

V Torn Away prožijete tragédii druhé světové války očima dítěte. Hra je popisována jako interaktivní příběh s jedinečnou kombinací adventury, side-scollerů a filmových úrovní z pohledu první osoby. Tragédii druhé světové války prožijeme očima malé dívky, která nesmí přijít o svou lidskost. Příběh je inspirován deníky sovětských dětí o válečných útrapách. Herní dobu autoři odhadují na 3 až 5 hodin.

„Asyi je deset let. Chce posílat papírové loďky po proudu, celý den si hrát na dvorku s kamarády a večer spěchat domů, když maminka zavolá k večeři. Evropu však zachvátí plameny druhé světové války a miliony sovětských lidí jsou odvezeny na nucené práce do Německa. Ona a její matka jsou mezi nimi. Po několika nesnesitelných měsících v pracovním táboře se dívce podaří uprchnout. Jejím jediným cílem je vrátit se domů,“ dočteme se v popisku.

Ve hře projdete celé Německo a Polsko, aby se dívka znovu shledala se svou rodinou. Na cestě ji čekají úrovně v duchu klasických adventur, dojemné minihry, stealth pasáže, náročné počasí a filmové úrovně z pohledu první osoby.