Začátkem nového roku na Kickstarteru začne o přízeň hráčů bojovat zajímavá hra. Nese jméno The Silent Tombs a lákat bude příznivce průzkumných her s keltskou, gaelskou a anglosaskou kulturou. Do toho se přidají logické hádanky, akční pasáže, plošinovky a hrůzy z psychologického hororu.

Skotská firma Primordial Game Studios, kterou založili Vaughan Holloway (bývalý game designér Junkfish) a Konstantinos Kalogiantsidis (3D Artist), si od svého prvního projektu slibuje, že nepůjde pouze o hru. The Silent Tombs má kromě zábavy vzdělávat hráče v historii Velké Británie. Z toho důvodu zahrne autentická fakta, kulturu a archiv, aby se hráči dozvěděli více o britském dědictví. Současně si ale hráč musí dávat pozor na starodávné pasti uvnitř hrobek.

Studio se chce spojit s historiky ze Skotska a dalších globálních organizací, aby vývojáři mohli čerpat z historie a využít ji způsobem, který ve hrách ještě nebyl k vidění. Plánují příběh, v němž bude každá hrobka jiná s využitím procedurálně generovaného obsahu.

Pokud byste chtěli The Silent Tombs podpořit, kampaň na Kickstarteru bude spuštěna 4. 1. 2021. Hra má vyjít na PC s tím, že se později může dostat i na další systémy.